Sogndal skisenter – for store og små

Du har smurt og preppet skiene, pakket dem godt ned i skiboksen, og er klar for å reise. Så slår tanken deg: Hvor skal du i år legge turen? Hvor er det godt føre? Vel, i Sogndal er det godt føre hele sesongen. Med åpningstider fra 10–16 fra onsdag til søndag er mulighetene mange for å rekke en tur i bakken. Her kan du finne bakker laget for de erfarne med mer krevende løyper, til de små og nylærte, som også har egen barneheis. Mulighetene er mange! Så hvorfor ikke ta turen til vakre og foto-vennlige Sogndal Skisenter i år?

Flere kilometer med glede

Hodlekve, som skisenteret heter, har flere kilometer med nypreppede løyper som er klare for nettopp deg og din tid her. Senteret har hele 1 200 meter med skiheis som frakter deg til akkurat den løypen du selv måtte foretrekke. Her stiger du også med 290 høydemeter, som gir deg en praktfull og målløs utsikt når du kommer til toppen. Herfra kan du velge mellom fire ulike nedfarter, og derfra er det 3,5 kilometer med løper i ulike vanskelighetsgrader, ned og tilbake til heisen. Om du mot formodning velger langrennsski er det også tilrettelagt for det. Ski-eventyret i Sogndal venter på deg!

Arrangementer og kurs – fra nybegynner til erfaren

Hodlekve skisenter har mer å by på enn å spenne på seg skiene, og å kjøre utfor eller bortover. Her kan du nemlig delta på ulike arrangementer og kurs, laget for folk som er nye og uerfarne i fjellet, eller erfarne som har flere år med fjell og friluftsliv i bakhold. Du kan delta på toppturkurs som går over tre dager i januar, hvor du lærer om det grunnleggende innen hvordan å bevege seg i og rundt fjellområdene, informasjon om skred og skredfare, og hvordan du ferdes trygt som en topptur-entusiast. Du kan også melde deg på et eget spesifikt skredkurs som går over tre dager, også i januar.

Avslappende underholdning i fjellandskap

Ved siden av de informative topptur- og skredkursene kommer det andre aktiviteter som gir deg underholdning og moro. Blant annet har Røde Kors Sogndal hjelpekorps aktivitetsdag hvor de forteller om hva de gjør, og Intersport Sogndal inviterer til skilek og moro. Er du ekstra glad i langrenn er det mulig å bli med på Hodlekverennet. Ønsker du å lene deg tilbake med en god latter er det mulig å bli med på standup-show under Fjellsportfestivalen, quiz eller andre foredrag. Her er det mye å delta på og mye å velge mellom. Vinterhalvåret kan nytes godt her i vakre, snødekte og aktivitets-rike Sogndal.

Frister det med ski in/out fra hytten under oppholdet?

Enten du reiser med storfamilien, vennegjengen, kollegaene fra jobb eller bare deg og kjæresten, er det mange hytter å velge mellom. Her får du store hytter med flere soverom og bad, badstue og mulighet for å skli rett inn i løypa fra ytterdøren din, til mindre hjemmekoselige hytter for den ultimate hytteopplevelsen. Er ønsket ditt å leie for et lengre opphold, som for eksempel vinterferien eller påskeferien, er dette selvsagt mulig. Med enkel tilgang til bakken kan oppholdet ikke bli stort enklere, og gleden av å kunne utnytte mest mulig tid på det du ønsker, gjør dette til et supert opphold.

Hodlekve – et ypperlig valg

Sogndal skisenter er dermed et åpenbart godt valg når det kommer til vinterhalvåret hvor sesongbaserte aktiviteter igjen skal prøves ut. Med enkel tilgang til opphold og overnatting, å kunne skli rett inn i løypen, aktiviteter for store og små, er skisenteret et alternativ som tilbyr mange goder. Underholdning, kurs og andre aktiviteter finner også sted der, og flere kilometer med løper gjør at du kan boltre deg i dyp puddersnø eller nypreppede løper – hele dagen lang. Om du ønsker topptur, å gå mange kilometer på langrenn, eller se hvor fort du kan komme til bunnen av skibakken: Velkommen til Sogndal Skisenter!