Dampskipskaien i Sogndal – opplev Sognefjorden fra kajakk!

Med kajakkturer fra Dampskipskaien i Sogndal får du oppleve fjorden på helt unikt vis. Føl rytmen i bølgene, og kom tett på det krystallklare smeltevannet fra fjellene som omgir deg. Nærmere naturen går det knapt an å komme! Alt av utstyr er inkludert når du booker, og turene legges opp av erfarne guider. Vind- og værforhold avgjør fra dag til dag hvor turen går. Før du legger fra kai, vil du få grundig opplæring i bruk av kajakk – sikkerhet og kompetanse blir prioritert. Kle deg etter forholdene, ta med deg noe godt å spise til lunsj, og få glede av en uforglemmelig tur på Sognefjorden!

Opplevelser utenom det vanlige

Mange mener guidede spaserturer er den optimale måten å oppdage et sted, men hvorfor ikke ta turen via sjøen? Fra fjorden får du et helt nytt synspunkt – fjellene vokser opp fra fjorden foran øynene dine, og lyden av bølgesus gjør opplevelsen både spennende og ny. Med en rute som varierer etter vær og vind, kan du her oppleve helt forskjellige ruter skulle du velge å besøke Sogndal igjen, noe som gjør turen til en helt spesiell opplevelse. Det finnes ikke grenser for hva du kan oppdage av folkeliv og natur her, dypt inne i Sognefjorden og Sogndalsfjøra– nærmere bestemt Bryggjegota 6.

Litt om kajakk

Før du legger ut på tur i kajakk, kan det være greit å ha litt grunnleggende kunnskap om denne smale båten. Vi kan definere en kajakk som en relativt liten og smal båt med særegne spisse stevner. Fremdrift fås ved hjelp av en dobbel padleåre, og du som padler sitter i dekkets åpning. Denne åpningen er også kjent som en «sittebrønn», og blir ofte dekket av et såkalt spruttrekk. Dette for å forhindre at vann kommer opp i båten. Opprinnelig ble båten brukt til fangst blant eskimoer, men i dag er den populær i hele verden – også i Norge.

Andre opplevelser på Dampskipskaien

Dersom du besøker vakre Bryggjegota og Dampskipskaien kan du oppleve mer enn bare kajakk og sjø. Det leies også ut sykler på den idylliske kaien, slik at du kan oppleve Sogndal på en miljøvennlig og effektiv måte. Hver eneste dag vil du også kunne nyte lette måltider og uteservering på Dampskipskaiens kafé, som holder åpen fra 12:00–22:00 mandag til torsdag, 11:30–24:00 på fredager, 12:00–24:00 på lørdager og 12:00–18:00 på søndager. Nyt et herlig måltid mens du nyter den vakre utsikten som omgir kaien. Her kan du kjenne lukten av saltvann og samtidig oppleve Sogndals hyggelige atmosfære på nært hold.

Quiz, julebord og moro!

Hele året arrangeres spennende opplevelser på Dampskipskaien i Sogndalsfjøra. Du kan for eksempel bli med på quizkveld når dette arrangeres, noe som er den perfekte aktiviteten for deg som vil slappe litt av etter å ha rodd i kajakk. Det arrangeres også julebord i vintermånedene, der du kan nyte klassisk norsk julemat. Eller hvorfor ikke oppleve tradisjonsrike feiringer fra andre land midt i Sogndal? Dampskipskaien har nemlig også Thanksgiving-middag du kan bli med på. Opplevelsene står i kø på den populære kaféen, så det er bare å slenge seg på. Ta med vennegjengen og opplev det beste Sogndal har å by på!

Oppsummering

På Dampskipskaien i Sogndalsfjøra kan du oppleve mye spennende. Dersom du ønsker å se Sognefjorden på nært hold, kan vi anbefale deg å leie en kajakk på stedet. Dampskipskaien driver også med utleie av sykler, slik at du kan se Sogndal på en effektiv og miljøvennlig måte. Ønsker du å slappe av, kan du ta en tur innom den populære kaféen eller spise utendørs når det er uteservering. Det er også muligheter for å ta del i quiz, julebord og andre spennende aktiviteter på Dampskipskaien året rundt. Her står opplevelsene i kø, så sørg for at du tar turen bortom den idylliske kaien!