De beste fjellturene i Sogndal

I området rundt Sogndal finner du flere flotte fjellturer med varierende vanskelighetsgrad. Og vi begynner med selve indrefileten, Jostedalsbreen – den største breen på det Europeiske fastlandet. Dette er en tur du aldri vil glemme! Her har du flere turmuligheter, alt fra å gå breen på langs til å ta buss fra Sogndal og opp til breen, helt avhengig av hvor krevende du vil ha turen. Toppturentusiasten får også sitt i Sogndal, på Togga er sjansen stor for å finne puddersnø om vinteren. Dette er en favoritt i området som er lett tilgjengelig og som gir full valuta for pengene!

Ønsker du spektakulær utsikt er Veten en annen populær topp, når du kommer opp i høyden er det panoramautsikt i alle retninger, med vestlandske fjorder og fjell så langt øyet kan se! Hvis du har lite erfaring med fjellturer føler du deg kanskje litt utrygg på veivalg, hvilket utstyr du skal ta med, om du har kunnskap nok, osv. Heldigvis tilbyr Sogndal Lodge og Guiding guidede kurs og turer både vinter og sommer. De kan også skreddersy opplegg slik at du får turen akkurat sånn som du vil ha den. Så hvorfor sitte inne når alt håp er ute? I Sogndal venter opplevelsene på deg nå!

Fjellturer i nærområdet til Sogndal

Drømmer du om enda flere fine turer, så har nærområdet rundt Sogndal masse å by på. Fikk du ikke nok av Jostedalsbreen, så anbefales en tur til Nigardsbreen eller Bøyabreen. Disse er lett tilgjengelig breer som du kan kjøre til. Norsk bremuseum som ligger i nærheten, er stedet for all breinformasjon du måtte ønske. Få også med deg panoramafilmen fra Jostedalsbreen. Hurrungane, i nærheten av Sognefjellet, er et fjellområde med alpine fjell som gjør inntrykk på de fleste. Der finner du også Fannaråki, Norges høyest beliggende overnattingshytte, som er et godt utgangspunkt for å nedlegge giganter som Store Skagastølstind eller Dyrhaugstind. Men blir dette for luftig, så er området også tilgjengelig for vandrere med sekk og telt på ryggen. Får du nok av høye fjell så er en vandring i vakre Aurlandsdalen svært populært. Dalen er rik på kulturminner, og du kan gå i flere dager, blant annet langs gamle ferdselsveier, og overnatte på ulike turisthytter langs veien. I Utnadalen finner du ville Vettisfossen, og Molden er en dagstur med vakker utsikt. Mulighetene er mange, og de aller fleste rekker ikke over alt før feriedagene er over, men i denne gjestfrie delen av landet er alle velkommen tilbake.

  • Fjellturer
  • Breturer
  • Toppturer

Når du beveger deg i fjellet og på isbreer så er trygghet alfa og omega. Du skal ha ydmykhet for fjellet både vinter og sommer. I Sogndal tilbyr flere guide-aktører ulike kurs og guidete turer. Dette er sterkt å anbefale både for den erfarne og den uerfarne. Å ha med seg en lokal guide betyr at sikkerheten er ivaretatt, og du kan bevege deg utenfor komfortsonen i trygge rammer slik at det er naturopplevelsen som står i fokus, og ikke den ubehagelige følelsen av at du ikke har kontroll og redselen for å havne i en situasjon som, i verste fall, kan være direkte livstruende. En guide vil også ha med nødvendig utstyr slik at du slipper å kjøpe dette selv. Ønsker du ikke å ha med guide vil et grunnleggende kurs gi deg mye av den samme tryggheten. Men, uten mat og drikke, duger helten ikke: Er du lei av posemat på tur og har et ønske om å lære og lage god mat over et knitrende bål, så er et matlagingskurs hos Sogndal Lodge og Guiding gull verdt. For det er ingenting som er som et godt måltid etter en lang dag til fjells! God tur!

  • Sikkerhet til fjells
  • Fjellklatrekurs
  • Fjellføring