Adventure Conference i Sogndal

I vakre Sogndal samler reiselivsfolk, akademikere, forskere, studenter og eventyrlystne seg for å lære og bli bedre kjent med moderne turisme. Opplevelsene står i kø for deg som vil ut i frisk luft, ha vind i håret, sol i ansiktet og jord eller snø under beina. Konferansen tar utgangspunkt i naturen og de opplevelsesmulighetene den gir. Her er det rom for å prøve ut i praksis det foredragsholderne vil ta opp inne i salen. Det faglige programmet består blant annet av perspektiver på opplevelsesbasert reiseliv, friluftspedagogikk, bærekraftig turisme, filosofi og historie.

Du kan også lære mer om markedsføring, destinasjonsutvikling og produktutvikling. Et tema flere og flere er opptatt av og som det er satt av plass for på programmet er kvalitetssikring og trygghet i forbindelse med opplevelsesturisme. Konferansen samler rundt 300 mennesker fra 29 land. Her er det mange erfaringer å høste av og interessante personligheter å bli kjent med. Programmet består av til sammen 80 innlegg som blir fordelt utover fire bolker. I tillegg kommer plenumsforedrag og workshops. Sogndal har mye å by på og er et sted som sitter på verdifull erfaring når det kommer til opplevelsesturisme og det å gi tilreisende utfordrende og gode opplevelser i møte med naturen.

Ut i naturen

Sogndal ligger vakkert til. Landskapet er utfordrende og vakkert. Naturen har alltid noe å by på enten du vil sitte stille og se utover fjorden, gå tur i skog og mark, fiske, oppleve gårdsdrift, klatre eller komme deg opp i høyfjellet. Naturopplevelser er påfyll for kropp og sjel. I en tid der alt skal gå fort er du ikke alene om du kjenner et sug etter en liten pustepause. Konferansen vil ta utgangspunkt i det moderne menneskets trang til autentisitet, ro og frihetsfølelse.

I møte med den rammen Sogndal gir, kan mennesker fra hele verden komme og bli rikere på gode opplevelser uten å få dårlig samvittighet for klima og miljø. Håpet er at når mennesker kommer sammen i forbindelse med gode naturopplevelser, vil de bli mer glad i naturen og dermed passe bedre på den. En av postene på programmet for konferansen er nettopp bærekraftig reiseliv. Det er dette som er framtida. Skal du reise et sted, vil du kunne gjøre det med god samvittighet. En utfordring vi tar tak i er hvordan du kan nå ut til folk som er opptatt av bærekraftig turisme, og ikke minst: Hvordan få med næringslivet på en felles satsing på opplevelsesturisme som ikke setter dype klimaspor?

  • Konferansen vil bringe sammen nasjonale og internasjonale aktører innen reiseliv, utdanning og offentlig forvaltning.
  • Presentere nyeste forskning på opplevelsesturisme og bærekraftig turisme.
  • Presentere aktører i vestlandsregionen for et internasjonalt publikum

Ansvarlig turisme er i vinden over hele verden som aldri før. En reise skal være en utveksling av kultur og en gjensidig berikelse for natur og folk. Over hele Norge finnes det nå bærekraftige reisemål, og turistnæringen legger mer og mer opp til at det skal være mulig å ta seg fram i vårt langstrakte land uten å etterlate uopprettelige klimaspor. Røros er et eksempel på et sted som har tatt tak og løftet fram det stedet kan være stolte av på en måte som gjør det både interessant og trivelig for folk som tar turen dit. Også Lærdal og Setesdal byr på uforglemmelige kulturopplevelser. Atlanterhavsveien på Nordmøre og tradisjonsrike gårdsperler langs «Den gyldne omvei» på Inderøy er andre eksempler på bærekraftige destinasjoner i Norge. Langs Helgelandskysten, kan du padle hele sommernatta om du vil. Stedet er også kjent for sitt rike fiske og tilgjengelige sykkelstier. En ting som kjennetegner stedene som har satset på bærekraftig turisme, er den utsøkte kulinariske maten laget av lokale produkter basert på tradisjonsrike og lokale oppskrifter. Vil du lære mer om bærekraftig turisme eller kanskje få inspirasjon til å bygge opp økoturisme på ditt eget tettsted? Da er Conference Adventure i Sogndal plassen for deg.

  • Kajakk
  • Klatring
  • Fiske
  • Padling
  • Sykkeltur